Üdvözöljük a Karcsai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola honlapján!

 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Pályázatok
 
Kosárka Díj

Dr. Kosárka József - Kosárka Díj

 

Dr. Kosárka József életpályája

 

1951-ban született Sátoraljaújhelyen. Nagyszülei a karcsai Nyír-tanyán, a Sennyeiek birtokán éltek és dolgoztak.

 

Tanulmányok

—  1957-1960 általános iskola Sátoraljaújhely

—  1960-1969 általános és középiskola Miskolc

—  1969 – 1973 Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem

—  1988 – 1990 Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem mester fokozat

—  2003 – 2005 Budapesti Gazdasági Főiskola MBA fokozat

 

Diplomáciai tisztségei 1995-2014

—  Tokió: Kultúrattasé

—  Caracas (Venezuela): Konzul

—  Mexikóváros: Nagykövet

—  Santiago (Chile): Nagykövet

—  Lima (Peru): Nagykövet

 

Gasztronómiai szerepvállalás:

Chilében és Peruban aktív terjesztője volt a magyar borkultúrának és gasztronómiának. Hosszú évek óta minden szabadidejét a magyar bor ügyének szenteli.

—  Borszakértő, boríró, borbíró, bornagykövet

—  Nemzetközi publikációk, riportok, cikkek

—  Mexikói Borakadémia tagja

—  Perui Sommelier Szövetség tagja

—  Borújságírók Szervezete tagja

—  Magyar Borakadémia tagja

—  Magyar Sommelier Szövetség tagja

—  Tokaji borlovag

—  Mexikóban a világ borainak egyetemes nagykövete

Munkája egész Latin-Amerikában ismert és elismert. Magyar és nemzetközi borkultúra szaklapjaiba egyaránt ír cikkeket. Rengeteg publikációja jelent meg spanyol nyelven. A perui, chilei televízió- és rádiócsatornák számos vele készült riportot sugároztak. A limai San Martin Egyetem Bor Intézetében 2004-2006 között vendégprofesszorként dolgozott. Elismerései között van a mexikói becsületrend, Peruban pedig elnyerte az év nagykövete címet. Mexikóban „A világ borainak egyetemes nagyköveté”-vé nevezték ki.

Kosárka Díj

2010-ben, visszaemlékezve arra, hogy apai ágon községünkből származik és még ma is élnek itt rokonai, kb. 100-150 könyvet ajánlott fel a Karcsai Általános Iskolának.

Az általa létrehozott díjat azóta minden évben egy olyan tanuló kapja, aki tanulmányi eredményeivel és példamutató magatartásával iskolája hírnevét leginkább öregbítette.

A Kosárka Díjat eddig elnyert tanulóink:

2017/2018- Fazekas Ildikó

2016/2017 - Dakos Adrienn, Bandor Zoltán

2015/2016 - Mazin Eszter Noémi, Váradi Nikolett

2014/2015 - Dakos Nikolett Mária

2013/2014 - Benő Dominika

2012/2013 - Hornyák Levente

2011/2012 - Dakos Orsolya

 
Határtalanul banner

 
Fenntartó
 

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto