Üdvözöljük a Karcsai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola honlapján!

 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Pályázatok
 
Kosárka Díj

Dr. Kosárka József - Kosárka Díj

 

Dr. Kosárka József életpályája

 

1951-ban született Sátoraljaújhelyen. Nagyszülei a karcsai Nyír-tanyán, a Sennyeiek birtokán éltek és dolgoztak.

 

Tanulmányok

—  1957-1960 általános iskola Sátoraljaújhely

—  1960-1969 általános és középiskola Miskolc

—  1969 – 1973 Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem

—  1988 – 1990 Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem mester fokozat

—  2003 – 2005 Budapesti Gazdasági Főiskola MBA fokozat

 

Diplomáciai tisztségei 1995-2014

—  Tokió: Kultúrattasé

—  Caracas (Venezuela): Konzul

—  Mexikóváros: Nagykövet

—  Santiago (Chile): Nagykövet

—  Lima (Peru): Nagykövet

 

Gasztronómiai szerepvállalás:

Chilében és Peruban aktív terjesztője volt a magyar borkultúrának és gasztronómiának. Hosszú évek óta minden szabadidejét a magyar bor ügyének szenteli.

—  Borszakértő, boríró, borbíró, bornagykövet

—  Nemzetközi publikációk, riportok, cikkek

—  Mexikói Borakadémia tagja

—  Perui Sommelier Szövetség tagja

—  Borújságírók Szervezete tagja

—  Magyar Borakadémia tagja

—  Magyar Sommelier Szövetség tagja

—  Tokaji borlovag

—  Mexikóban a világ borainak egyetemes nagykövete

Munkája egész Latin-Amerikában ismert és elismert. Magyar és nemzetközi borkultúra szaklapjaiba egyaránt ír cikkeket. Rengeteg publikációja jelent meg spanyol nyelven. A perui, chilei televízió- és rádiócsatornák számos vele készült riportot sugároztak. A limai San Martin Egyetem Bor Intézetében 2004-2006 között vendégprofesszorként dolgozott. Elismerései között van a mexikói becsületrend, Peruban pedig elnyerte az év nagykövete címet. Mexikóban „A világ borainak egyetemes nagyköveté”-vé nevezték ki.

Kosárka Díj

2010-ben, visszaemlékezve arra, hogy apai ágon községünkből származik és még ma is élnek itt rokonai, kb. 100-150 könyvet ajánlott fel a Karcsai Általános Iskolának.

Az általa létrehozott díjat azóta minden évben egy olyan tanuló kapja, aki tanulmányi eredményeivel és példamutató magatartásával iskolája hírnevét leginkább öregbítette.

A Kosárka Díjat eddig elnyert tanulóink:

2017/2018- Fazekas Ildikó

2016/2017 - Dakos Adrienn, Bandor Zoltán

2015/2016 - Mazin Eszter Noémi, Váradi Nikolett

2014/2015 - Dakos Nikolett Mária

2013/2014 - Benő Dominika

2012/2013 - Hornyák Levente

2011/2012 - Dakos Orsolya

 
Határtalanul banner

 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!