Üdvözöljük a Karcsai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola honlapján!

 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Pályázatok
 
Hírek

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

Térségi informatika verseny 2018. április 12.

   

Térségi informatika verseny 2018. április 12.

Képek

Alsó tagozatos versmondó verseny 2018. április 11.

   

Szavalóverseny eredménye - Költészet napja      

1.osztály:     
      
  
1 Pápai Levent 28    
2 Abdel-Kawy Zeen  26    
3 Jónás Olivér Gábor 22    
Nagy Ferenc Ábel 19    
Burai Kevin 18    
Kaskó Flóra Beatrix 17    
      
   
Képek

Iskolanyitogató 2018. március 21.

   

2018. március 21-én megtartottuk az első iskolanyitogató foglalkozást a nagycsoportos óvodások és szülők részvételével. A bemutatkozások után feltűztük a gyerekek neveit a ruhájukra, majd ismerkedő beszélgetés következett a közeledő tavaszról és a húsvéti ünnepről.

Nagy meglepetés érte őket, amikor élő nyuszit simogathattak. Azután elindultunk és megismertük az iskola szaktantermeit. A vezetést 2 7. osztályos lány Lilla és Bea vállalta. Először a néptáncos teremben zajló projektórába kapcsolódtunk be. Az informatika teremben játszhattunk a számítógépen. A kémia szaktanteremben a víz világnapja alkalmából érdekes kísérletek zajlottak. A tornateremben nyuszifutás, majd közös játék volt. 

Kellemesen elfáradva a délutánt közös uzsonnával zártuk, majd megajándékoztuk leendő elsőseinket egy nyuszikosárral.

Az iskolanyitogató foglalkozást Bodnár Jánosné tartotta. 

 

Képek

Serkenj fel! - Kodály-vetélkedő

   

A „Serkenj fel!” című Kárpát-medencei Kodály-vetélkedőn való részvételért emléklapot kapott 3 hetedik osztályos tanulónk:

Hornyák Cintia Anna

Ocsenás Lilla

Rajna Beáta Valentina

 

Felkészítő pedagógus: Horváth Péterné

Megemlékezés március 15-ről

   

Iskolánk 2018. március 14-én 15 órakor tartotta ünnepi megemlékezését az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából, a Nagy Géza Művelődési Központban. A műsort a felső tagozatos diákok adták.

Felkészítő pedagógus: Magyarné Tóth Ildikó

Képek

Meghívó március 15.

   

Meghívó

Pénz 7

   

Pénz7 képekben

Alsós matematikaverseny 2018. február 28.

   

2018. február 28-án rendezett Matematika Verseny eredményei:

1. osztály
Elérhető pontszám: 36 pont

1. Nagy Ferenc Ábel  36 pont
2. Burai Kevin   34 pont
3. Kaskó Flóra Beatrix  32 pont
4. Benedek Dániel  31 pont
5. Jónás Olivér Gábor  31 pont
6. Abdel Kawy Zeen  30 pont
7. Horváth Norbert Nikolasz 29 pont
8. Pápai Levente  28 pont

Képek

Meghívó

   

Iskolánk már harmadik éve csatlakozik a Pénz7 témahét rendezvényeihez. A 2018-as Pénz7 pénzügyi témája az „Okosan a hitelekről”, amely kiemelten fontos ismeretanyag a mindennapi pénzügyek terén.

Nyílt tanítási órán várjuk az érdeklődő szülőket, kollégákat.

A tanítási óra ideje: 2018. 03.07-én, szerdán a 3. tanítási órában, 9:55 től 10:40-ig.

 

Az órát tartja Magyarné Tóth Ildikó matematika szakos tanár az 5. osztályosoknak a 4-es tanteremben.

Farsang 2018. február 9.

   

„ Itt a farsang, áll a bál”
2018. február 9-én 14:00-tól a diákönkormányzat szervezésében megrendezésre került iskolánkban a farsangi mulatság. Tanulóink jelmezes felvonulásával kezdődtek a délutáni programok, ahol az ötletességet, kreativitást, a jelmez elkészítésébe fektetetett energiát figyelembe véve 4 fős zsűri (Balogh Sándor Csabáné igazgató; Kovácsné Lőrincz Tímea családgondozó; Miklós Attiláné szülői munkaközösség vezetője; Pongó Győző, a diákönkormányzat elnöke pontozta a felvonulókat. A jelmezek megtekintése után 8 kategóriában hirdették ki a nyerteseket, akik tárgyjutalomban részesültek.


Képek

Biztonságos internet nap 2018. február 6.

   

A 2018. február 6-án megrendezett Safer Internet Day (SID) / Biztonságos Internet Naphoz iskolánk is csatlakozott. Ezen alkalomból filmek, prezentáció és játékos feladatok segítségével hívtuk fel a diákok figyelmét a biztonságosabb és jobb internetezés fontosságára és alapvető szabályaira. 

Képek

Farsangi játszóház 2018. február 6.

   

2018. február 6-án, 15 órától a Bokréta Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szervezésében 30 alsós tanuló vett részt kézműves foglalkozáson. A gyerekek bohócot készítettek. A fegyelmezett, lelkes munka eredményeként nagyon szép munkadarabok készültek.

 

Képek

MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2018. január 22.

   

2018. január 22-én délután a magyar kultúra napjára emlékeztünk. A magyar nép történelmében ez a nap különösen fontos, hiszen január 22. a Himnusz születésének napja, melyre emlékezve a második osztály tanulói és Majdanics Lászlóné pedagógus képekkel tarkított kivetítés kíséretében érdekes előadást tartottak. Az alsó tagozatos kisdiákok közül 17 fő iskolánk könyvtár termében a jeles nap alkalmából Janikovszky Éva humoros történeteiből adtak elő részleteket tanítóik és évfolyamtársaik részére. Ezzel párhuzamosan a Kántor Mihály Általános Iskolában Cigándon a magyar kultúra hete alkalmából megrendezett mesemondó versenyen vettek részt:

Képek

Karácsonyi ünnepség 2017. december 21.

   

Iskolánk egyik legnagyobb ünnepsége a karácsonyi ünnepély, melyet az óvodásokkal közösen tartottunk a Nagy Géza Művelődési Központban. A nagyterem zsúfolásig megtelt meghívott vendégeinkkel és a gyermekek szüleivel.

Felkészítő pedagógusok: Bodnár Jánosné, Hornyákné Tóth Renáta, Horváth Péterné, Krizsai Krisztina

Képek

Csodagömb – Cirkuszi Nagykarácsony 2017. december 15.

   

Iskolánk újabb sikeres pályázatának az "Erzsébet-karácsonynak" köszönhetően, 2017. december 15-én 40 diákunk vett részt egy különleges kulturális programban a Fővárosi Nagycirkusz "Csodagömb- Cirkuszi Nagykarácsony" rendezvényén.

 

Képek

Múzeumpedagógiai foglalkozás 2017. december 13.

   

Iskolánk sikeres pályázatának  „A hazai és a határon túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása” tárgyú pályázati felhívás NTP-MŰV-17-0098 azonosítószámú "Pimpóka tehetséggondozó körnek"  köszönhetően 2017. december 13-án a programban résztvevő gyerekek múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt a cigándi Bodrogközi Múzeumportán.  A látogatás keretében a tanulók megismerkedtek a Bodrogköz hagyományaival jelentős figyelmet fordítva a tánchagyományokra. Megtekintették a múzeumporta épületének állandó kiállítását, illetve egy táncgép segítségével játékos formában sajátítottak el tánclépéseket. Hagyományos ételeket kóstoltak, kézműves foglalkozáson, táncházban is részt vettek. 

Képek

"Aranytoll" alsó tagozatos helyesírási verseny 2017. december 11.

   

2017. december 11-én megtartott alsó tagozatos „Aranytoll” helyesírási verseny eredményei:

 

Képek

Mikulás buli

   

Idén sem maradt el a Mikulás buli iskolánkban. A 2017. december 6- án 14.00 órától kezdődő rendezvényen volt zene, tánc, büfé, játékos vetélkedő és nagyon sok nevetés.

 

Képek

Itt járt a Mikulás! 2017. december 6.

   

2017. december 6-án reggel izgalmasan kezdődött a nap a suliban. Az aulában ugyanis a Mikulás várta a gyerekeket. A jókat, vagyis mindenkit egy csomaggal jutalmazott meg. Ezután felkereste az alsósok osztályait, ahol tanulóink szép versekkel és dalokkal is köszöntötték.

Köszönjük, hogy idén sem feledkezett meg rólunk!

 

Képek

Zenés állatvilág 2017. december 5.

   

Alsó tagozatos tanulóink 2017. december 5-én a Zenés állatvilág című előadáson vettek részt a Nagy Géza Művelődési Központban.

Szoktak-e sóhajtozni a pillangók? Miért kitűnő vadász az oroszlán? Hogy iszik a béka? Sok kérdésre, sok érdekes választ kaptak a kis nézők. Sőt, a vándormuzsikussal közösen megalapították a "Csincsele-bombola-csim-bum-bum" zenekart is.

 

Képek

 

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt