Üdvözöljük a Karcsai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola honlapján!

 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Pályázatok
 
Hírek

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

Itt járt a Mikulás!

Balogh Sándor Csabáné   

Mikulás közeledtével bábelőadáson vettek részt a karcsai óvodás és iskolás gyerekek.

"Karcsai kurucok"- NTP-KNI-18-0058

Horváthné Tóth Judit   

Megemlékezés

   

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk október 19-én délután a Nagy Géza Művelődési Központban.

Az ünnepi műsort a 8. osztályos tanulók adták.

Felkészítő tanár: Kecskeméti Andrea

 

Kazinczy lábnyomán verseny

   

A Magyar Nyelv Múzeuma által szervezett Kazinczy lábnyomán versenyen iskolánk két csapattal vett részt október 17-én.

 Tövisek: Lakatos Lucia Pongó Győző, Benedek Dávid, Koleszár Ferenc, Majdanics László.

 Virágok: Rajna Beáta, Gombos Edina, Mendik Alexandra, Orosz Réka, Witt Edit

Felkészítő tanár: Kecskeméti Andrea

 

Megemlékezés az ARADI VÉRTANÚKRÓL

Hornyákné Tóth Renáta   

IX. Molnár István labdarúgó emléktorna

   

IX. Molnár István Labdarúgó Emléktorna

 

2018.szeptember 28-án került megrendezésre a IX. Molnár István Labdarúgó Emléktorna, melyet 2010-ben elhunyt kollegánk Molnár István emlékére rendeztünk meg. Az idei évben 7 iskola és  4 korcsoport ( II., III., IV., korcsoport fiú é s IV. lány)19 csapatának részvételével zajlott a torna.

Reggel 8:30-kor gyülekeztek a csapatok és foglalták el öltözőiket. Nagyon szép napsütéses időben volt részünk

 8:45-kor az iskolák pedagógusai elhelyeztek egy koszorút elhunyt kollegánk sírhelyénél, ezzel is tisztelegve emléke előtt.

9:00-kor Karcsa Község polgármestere Milinki László megnyitotta a rendezvényt, sok sikert és sportszerű küzdelmet kívánt a csapatoknak.

Nagyon színvonalas és sportszerű küzdelmek zajlottak az iskolák csapatai között.

A torna végén a résztvevők elfogyasztották a közös ebédet és kötetlen beszélgetéssel ért véget a rendezvény.

Mindenkinek köszönjük a részvételt, gratulálunk a szép eredményekhez. A vándorserleg ebben az évben nálunk maradt. Hurrá!

Eredmények:

II. korcsoport fiú

1. Karcsa

2. Cigánd

3. Nagyrozvágy

 

III. korcsoport fiú

1. Szent Erzsébet

2. Cigánd

3. Bodroghalom

 

IV. korcsoport fiú

1. Cigánd

2. Szent Erzsébet

3. Bodroghalom

 

 

Lányok

1. Bodroghalom

2. Szent Erzsébet

3. Karcsa

 

Összesített végeredmény

1. Karcsa

2. Cigánd

2. Szent Erzsébet

3. Bodroghalom

4. Pácin

5. Nagyrozvágy

6. Ricse

 

Fiú:

Torna gólkirálya: Dandás Milán

Torna legjobb játékosa: Benő Áron

Torna legjobb kapusa: Sándor Viktor

 

Lányok:

Torna legjobb kapusa: Csendi Kamilla

Torna gólkirálya: Kanalas Valentina

Torna legjobb játékosa: Hardán Rita

 

Emlékezés Benedek Elekre 2018. 10.03.

Balogh Istvánné   

Benedek Elek születésnapja egyben a Népmese Napja is. Az író által gyűjtött meséket tartalmazó könyvekből kis kiállítást készítettünk az iskolai könyvtárban.

Az alsó tagozatos gyerekek megismerkedtek a nagy mesemondó életrajzával, meséinek hallgtásával és olvasásával tették színessé a délutánt. A gyerekek örömmel fedezték fel, hogy olvasókönyveikben is található 1-1 mese az író gyűjtéseiből. Szívesen olvastak fel ezekből. Ez az alkalom is hozzájárult ahhoz, hogy a gyermekek olvasói kedvét felkeltsük.

Idősek köszöntése

Balogh Istvánné   

 Október 1. Az idősek világnapja

Tanévnyitó 2018/2019

   

2018. szeptember 3-án 8 órai kezdettel került sor a Nagy Géza Művelődési Házban a Karcsai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2018/2019-es tanév Tanévnyitó ünnepségének megtartására. 

Szülői értekezlet

Balogh Sándor Csabáné   

Összevont szülői értekezlet iskolánkban

Kezdődik az iskola!

   

A Karcsai Általános Iskola és AMI 2018. szeptember 3-án hétfőn, az első tanítási napon 8 órától tartja TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉGÉT, melyre szeretettel várjuk a kedves Szülőket is!

 

 

Parádfürdő

   

Iskolai Közösségi Program megvalósítása a Sárospataki Tankerületi Központ iskoláiban (EFOP-3.3.5-17-2017-00018) című pályázat keretein belül 2018.06.19-2018.06.24 között a karcsai iskola 15 fő, bodroghalmi iskola 19 fő, a kenézlői iskola 19 fővel Parádfürdön töltött egy hetet. A gyerekek nagyon élvezték a héten megvalósuló közösségi programot, melyen új játékokat ismerhetek meg, fejleszthették kézügyességüket, állóképességüket.

Képek

Napközi otthonos közösségi program 2018. június 18-22. Mesebeli állatok nyomában, avagy a Kárpát-medence hagyományos háziállatai

   

Iskolai Közösségi Program megvalósítása a Sárospataki Tankerületi Központ iskoláiban

EFOP-3.3.5-17-2017-00018 számú pályázat keretén belül napközi otthonos közösségi program megvalósítására került sor a Karcsai Általános Iskolában. A heti program a „Mesebeli állatok nyomában, avagy a Kárpát-medence hagyományos háziállatai” címmel került megtervezésre. A hét folyamán a Kárpát-medence hagyományos állatainak, a paraszti állattartás feladatainak megismerése volt a cél, melyet drámapedagógiai elemeken, kapcsolódó állatmesék feldolgozásán és hagyományőrző népi játékokon keresztül kívántunk megvalósítani

 

Képek

Tanévzáró

   

Tanévzáró

 

Képek

Ballagás

   

Iskolánkban 2018. június 16-án került sor a hagyományos ballagási ünnepségre. Idén 15 fő fejezte be sikeresen a 8. osztályt. A nyolcadikosok végigjárták a tantermeket, majd az ünnepség második részében a Nagy Géza Művelődési Központban búcsúztak az együtt töltött évektől.

Balogh Sándor Csabáné igazgató sok sikert és kitartást kívánt a gyerekeknek.

Képek

Vakáció

   

Június 15-én véget ért a 2017/18-as tanév és megkezdődött a két és fél hónapos nyári vakáció. Mindenkinek boldog nyári szünetet kívánunk!

Képek

Kirándulás 4. osztály

   

Kirándulás 4. osztály

 

Képek

DÖK nap 2018. június 8.

   

Képek DÖK nap

Határtalanul!- a nemzeti összetartozás napja iskolánkban

   

2018. június 4-én 15 órától emlékeztünk meg a 98 évvel ezelőtt aláírt trianoni békeszerződésről, annak hazánkra vonatkozó következményeiről. A műsorban azok a diákok szerepeltek, akik 2018. április 14-től 17-ig a Határtalanul! Tanulmányi kirándulás  7. osztályosoknak  pályázat keretében a Partiumban fekvő Torockóra és környékére látogattak. Az ünnepi megemlékezés során röviden beszámoltak útjukról, az átélt élményeikről. Egy kisfilm is bemutatta utazásuk állomásait. A pályázat lezárásaként minden tanuló egy Erdély- Tündérország című könyvet kapott emlékül. A rendezvény erdélyi ételek kóstolásával zárult: a puliszkát és a padlizsánkrémet ízlelhették meg a gyerekek.
Köszönet minden iskolai dolgozónak, aki az utazás és az ünnepség sikerességében segítséget nyújtott, közreműködött.
      

 

Balogh Sándor Csabáné
       intézményvezető

 

Képek

Film

Pimpóka tehetséggondozó kör zárórendezvénye 2018. május 25.

   

A Karcsai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola sikeresen valósította meg „A hazai és a határon túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása” című NTP-MŰV-17-0098 azonosítószámú pályázatát, melynek zárórendezvényére 2018. május 25-én került sor a Nagy Géza Művelődési Központban.

 

Képek

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
Határtalanul banner

 
Fenntartó
 

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto