Üdvözöljük a Karcsai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola honlapján!

 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Pályázatok
 
Hírek

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

Parádfürdő

   

Iskolai Közösségi Program megvalósítása a Sárospataki Tankerületi Központ iskoláiban (EFOP-3.3.5-17-2017-00018) című pályázat keretein belül 2018.06.19-2018.06.24 között a karcsai iskola 15 fő, bodroghalmi iskola 19 fő, a kenézlői iskola 19 fővel Parádfürdön töltött egy hetet. A gyerekek nagyon élvezték a héten megvalósuló közösségi programot, melyen új játékokat ismerhetek meg, fejleszthették kézügyességüket, állóképességüket.

Képek

Napközi otthonos közösségi program 2018. június 18-22. Mesebeli állatok nyomában, avagy a Kárpát-medence hagyományos háziállatai

   

Iskolai Közösségi Program megvalósítása a Sárospataki Tankerületi Központ iskoláiban

EFOP-3.3.5-17-2017-00018 számú pályázat keretén belül napközi otthonos közösségi program megvalósítására került sor a Karcsai Általános Iskolában. A heti program a „Mesebeli állatok nyomában, avagy a Kárpát-medence hagyományos háziállatai” címmel került megtervezésre. A hét folyamán a Kárpát-medence hagyományos állatainak, a paraszti állattartás feladatainak megismerése volt a cél, melyet drámapedagógiai elemeken, kapcsolódó állatmesék feldolgozásán és hagyományőrző népi játékokon keresztül kívántunk megvalósítani

 

Képek

Tanévzáró

   

Tanévzáró

 

Képek

Ballagás

   

Iskolánkban 2018. június 16-án került sor a hagyományos ballagási ünnepségre. Idén 15 fő fejezte be sikeresen a 8. osztályt. A nyolcadikosok végigjárták a tantermeket, majd az ünnepség második részében a Nagy Géza Művelődési Központban búcsúztak az együtt töltött évektől.

Balogh Sándor Csabáné igazgató sok sikert és kitartást kívánt a gyerekeknek.

Képek

Vakáció

   

Június 15-én véget ért a 2017/18-as tanév és megkezdődött a két és fél hónapos nyári vakáció. Mindenkinek boldog nyári szünetet kívánunk!

Képek

Kirándulás 4. osztály

   

Kirándulás 4. osztály

 

Képek

DÖK nap 2018. június 8.

   

Képek DÖK nap

Határtalanul!- a nemzeti összetartozás napja iskolánkban

   

2018. június 4-én 15 órától emlékeztünk meg a 98 évvel ezelőtt aláírt trianoni békeszerződésről, annak hazánkra vonatkozó következményeiről. A műsorban azok a diákok szerepeltek, akik 2018. április 14-től 17-ig a Határtalanul! Tanulmányi kirándulás  7. osztályosoknak  pályázat keretében a Partiumban fekvő Torockóra és környékére látogattak. Az ünnepi megemlékezés során röviden beszámoltak útjukról, az átélt élményeikről. Egy kisfilm is bemutatta utazásuk állomásait. A pályázat lezárásaként minden tanuló egy Erdély- Tündérország című könyvet kapott emlékül. A rendezvény erdélyi ételek kóstolásával zárult: a puliszkát és a padlizsánkrémet ízlelhették meg a gyerekek.
Köszönet minden iskolai dolgozónak, aki az utazás és az ünnepség sikerességében segítséget nyújtott, közreműködött.
      

 

Balogh Sándor Csabáné
       intézményvezető

 

Képek

Film

Pimpóka tehetséggondozó kör zárórendezvénye 2018. május 25.

   

A Karcsai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola sikeresen valósította meg „A hazai és a határon túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása” című NTP-MŰV-17-0098 azonosítószámú pályázatát, melynek zárórendezvényére 2018. május 25-én került sor a Nagy Géza Művelődési Központban.

 

Képek

Sajtóközlemény "Pimpóka tehetséggondozó kör" NTP-MŰV-17-0098

   

A Karcsai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola sikeresen valósította meg „A hazai és a határon túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása” című NTP-MŰV-17-0098 azonosítószámú pályázatát.

 

Anyák napi műsor 2018. május 8.

   


Minden év május első vasárnapján az édesanyákat, nagymamákat köszöntjük. Ezen a napon szebbnél szebb virágcsokrokkal, rajzokkal, versekkel mondunk köszönetet a gondoskodásért, fáradozásért és a bennünket körül vevő szeretetért. Iskolánk diákjai 2018. május 8-án versekkel, énekekkel köszöntötték az időseket anyák napja alkalmával.

 

Képek

A Szegedi Látványszínház nálunk járt 2018.04.26.

   

A Szegedi Látványszínház meseelőadást tartott alsó tagozatos tanulóink számára a Nagy Géza Művelődési Központban 2018. április 26-án. A darab a barátságról. a tiszta levegő fontosságáról, a természetvédelemről, az egészségről a testmozgásról szólt. A színészek a vidám, zenés interaktív előadás egész időtartama alatt fenntartották a gyerekek érdeklődését. Jól felépített műsort láthattunk. A gyerekek nagyon jól érezték magukat.

 

Képek

"Rákóczi napok" Ricse 2018.04.26.

   

„Rákóczi Napok”Ricsén


Iskolánk tanulói ebben az évben is részt vettek a ricsei általános iskola hagyományos tavaszi rendezvényén. 2018. április 26-án a művészeti iskola növendékei eredményes szerepléssel öregbítették iskolánk jó hírnevét.

Képek

Bodrogközi Kulturális Diáktalálkozó 2018.04.23.

   

Bodrogközi Kulturális Diáktalálkozó 2018.04.23.

Képek

Nyílt órák 2018

   

Iskolánkban 2018. áprilisában nyílt órák valósultak meg, melynek keretében a szülők a meghirdetett órákat látogathatták meg. A rendezvényre azokat a szülőket várták, akik szerették volna megnézni gyermeküket tanulás közben. 

Képek

Határtalan torockói kirándulás HAT-17-01

   

Iskolánk sikeres pályázatot nyújtott be a HAT-17-01 azonosítószámú "Határtalan torockói kirándulás" címen, melynek keretében 7. osztályos tanulóink egy 4 napos erdélyi kiránduláson vehettek részt.A változatos programok között szerepelt Nagykároly: Károlyi-kastély, Petőfi Sándor szobra. Érmindszent: Ady Endre szülőháza és emlékmúzeuma. Zilah: rövid városnézés: Wesselényi-szobor, Református Kollégium, ahol Ady Endre végezte gimnáziumi tanulmányait. Kolozsváron városnézés: Szent Mihály templom, Mátyás király lovas szobra, Mátyás szülőháza, Bocskai szülőháza. Torockó: Székely-kő 1129 méter magas csúcsának a megmászása. Torda: sóbánya, Tordai-hasadék, torockószentgyörgyi vár. Nagyszalonta: Arany János szülővárosa, Nagyvárad, Debrecen. 

A határtalan torockói kirándulás képekben

Térségi informatika verseny 2018. április 12.

   

Térségi informatika verseny 2018. április 12.

Képek

Alsó tagozatos versmondó verseny 2018. április 11.

   

Szavalóverseny eredménye - Költészet napja      

1.osztály:     
      
  
1 Pápai Levent 28    
2 Abdel-Kawy Zeen  26    
3 Jónás Olivér Gábor 22    
Nagy Ferenc Ábel 19    
Burai Kevin 18    
Kaskó Flóra Beatrix 17    
      
   
Képek

Iskolanyitogató 2018. március 21.

   

2018. március 21-én megtartottuk az első iskolanyitogató foglalkozást a nagycsoportos óvodások és szülők részvételével. A bemutatkozások után feltűztük a gyerekek neveit a ruhájukra, majd ismerkedő beszélgetés következett a közeledő tavaszról és a húsvéti ünnepről.

Nagy meglepetés érte őket, amikor élő nyuszit simogathattak. Azután elindultunk és megismertük az iskola szaktantermeit. A vezetést 2 7. osztályos lány Lilla és Bea vállalta. Először a néptáncos teremben zajló projektórába kapcsolódtunk be. Az informatika teremben játszhattunk a számítógépen. A kémia szaktanteremben a víz világnapja alkalmából érdekes kísérletek zajlottak. A tornateremben nyuszifutás, majd közös játék volt. 

Kellemesen elfáradva a délutánt közös uzsonnával zártuk, majd megajándékoztuk leendő elsőseinket egy nyuszikosárral.

Az iskolanyitogató foglalkozást Bodnár Jánosné tartotta. 

 

Képek

Serkenj fel! - Kodály-vetélkedő

   

A „Serkenj fel!” című Kárpát-medencei Kodály-vetélkedőn való részvételért emléklapot kapott 3 hetedik osztályos tanulónk:

Hornyák Cintia Anna

Ocsenás Lilla

Rajna Beáta Valentina

 

Felkészítő pedagógus: Horváth Péterné

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
Határtalanul banner

 

Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)